Skrota din bil på rätt sätt

Att skrota sin bil måste vara enkelt, smidigt, billigt och miljövänligt. Läs mer om dina skrotningsmöjligheter och hur du på bästa sätt får din bil till skroten utan besvär längs vägen.

Det är lätt att få en relation till sin bil. Särskilt om det kanske är ens första bil, eller åtminstone bilen som gett upphov till oändliga minnen och som i sig är ren nostalgi på fyra hjul. Det kanske är bilen som du och din partner satt i när ni blev kära, bilen du gjorde en alldeles särskild semester i eller helt enkelt den första familjebilen ni haft tillsammans. Eller någon helt annan anledning. När dagen kommer att bilen helt enkelt inte håller längre och ligger på sin dödsbädd är det inte alltid ett helt lätt beslut att ta, att behöva skicka bilen till skroten för att sluta cirkeln. Men när det beslutet kommer måste skrotningen ske snabbt, effektivt och helst så billigt som möjligt.

Dags för bilens begravning

En bil som, i brist på bättre uttryck, behöver “slängas” är svår att återvinna eller kastas så som du hanterar annat avfall i hemmet. Det är lite svårt att få plats med bilen i metallfacket i soptunnan. Gräva ned den i trädgården är inte heller en bra idé, även om tanken på en begravningsceremoni är fin. Nej, det är återvinning i andra miljöer som är aktuell när bilen ska kasta in handduken. Och det är att ta den till skroten för att där kunna komprimeras och förhoppningsvis återvinnas till annan metallförbrukning och liknande. Mer likt en kremering än en begravning. Här finns det all hjälp att få av dina lokala skrothandlare.

Praktiska lösningar för att skrota bilen

För det första – hur ska du få en bil som har lagt ned verksamheten till skroten? Du kan ju inte direkt köra den dit. Inga problem – din lokala bilskrot skickar representanter som hämtar den på plats, ofta utan extra kostnad och på en tidpunkt som fungerar för dig. Troligtvis behöver du inte ens närvara om du inte själv önskar det. Det krävs förstås att du kan legitimera dig och vissa upp registreringsbevis, men därefter slutar ditt eget arbete och bilskroten sköter resten. Skrothandlaren hämtar upp din bil, tar den till skroten och på ett miljövänligt sätt förbrukar den för resten av framtiden. Nu har du en ledig parkeringsplats som du kan fylla med en ny bil.

Skrota din bil på rätt sätt