Skrota inte bilen när du kan sälja den!

Funderar du på att köpa en ny bil och vet inte om du ska sälja eller skrota din gamla? Det finns alltid någon som vill köpa din bil och pengar att tjäna. Vi är intresserade av att köpa din bil i Göteborg!

Det finns en skröna om den kamerunska före detta fotbollsspelaren Samuel Eto’o. Att Barcelona- och Inter-stjärnan hade ett vida känt bilintresse undgick inte någon. Bland annat hade han utsmyckat en Porsche i sin ägo med många och inte så diskreta gulddetaljer. Denna bil försökte han sedan sälja för hela nio miljoner kronor. Enligt skrönan – som varken har bekräftats eller dementerats – hade Eto’o under sin tid i Barcelona investerat i ännu en lyxbil. Problemet var att han efter inköpet hade parkerat bilen för att göra ett par ärenden, glömt var han ställde den någonstans och bestämt sig för att köpa ytterligare en sprillans ny variant av samma bil.

Bördan av den gamla bilen

Samuel Eto’os bilhandlar-business är kanske inte den mest sunda eller representativa för hur det går till att köpa och sälja fordon. Faktum är dock att det finns en stor och ständigt aktiv marknad för både nya och begagnade bilar; Den är kanske ännu större för bilar som annars skulle gått till skroten än guld-Porches för nio miljoner kronor. Det alla vi bilägare har gemensamt med Eto’o är att man förr eller senare behöver investera i en ny bil. För många är det ett svårt val; inte bara vilken bil man ska välja som sin nya kompanjon, utan var man ska göra av den gamla bilen. Ofta kan man känna att det är en börda att göra sig av med den. Den är ju lite för stor för att slänga i soporna eller gräva ned i trädgården för att glömmas bort.

Ett liv efter sista versen

Varför skulle du vilja göra dig av med bilen utan att få någonting för den? Även om du anser att din bil definitivt har sjungit på sista versen de senaste åren och är helt och hållet förbrukad så kan det garanteras att det finns intressenter ändå. Det finns alltid återförsäljare som är intresserade av det du tycker är en skrothög eftersom den fortfarande kan användas för reservdelar, återvinning eller någon annan detalj av din bil som gör den attraktiv. Även om det inte alltid blir nio miljoner är det väl bättre att få någonting för den än ingenting alls?

Skrota inte bilen när du kan sälja den!