Så får du det bästa möjliga priset när du säljer bilen

Att sälja bilen kan i sig vara en liten tidsödande procedur. Speciellt om man inte hittar rätt tillfälle, rätt hemsida eller rätt person för att sälja bilen. Hur kan man lyckas som bäst?

I tider där man kan annonsera allt på nätet blir det ännu mer komplicerat att göra en bra affär. Detta eftersom alla andra som vill sälja en liknande bil blir dina konkurrenter. En fördel med internet å andra sidan, är att man kan göra en undersökning och kolla hur mycket din bil är värd. Det gör du enklast genom att hitta och jämföra bilannonser på olika sajter på nätet. Det finns även några bilfirmor online som inriktar sig på att värdera bilen åt dig.

Vad bör man göra för att få det bästa möjliga priset?

Det första du bör göra är att kolla upp intresset inom din bekantskapskrets, eftersom det finns goda möjligheter att göra en bra affär om någon bekant är intresserad av din bil. Det är oftast lättare än man tror. Idag kan man exempelvis lägga upp en notis på något eller några av dina sociala nätverk. Du kan också prova att sälja genom andra bilhandlare, både på nätet och i närheten av ditt bostadsområde. Nackdelen är att de kommer att värdera bilen med hänsyn till deras marginaler när de ska sälja bilen åt dig. Att annonsera själv på nätet är det bästa. Det finns dock en risk för att du kan bli lurad om du gör en kontantaffär. Det är viktigt att du upprättar ett köpekontrakt för att vara helt överens om vad köparen får när den köper bilen. Skriv aldrig över bilen på någon annan innan du har fått pengarna på ditt konto.

Att förhandla med bilfirman

Det är köparnas marknad när det gäller begagnade bilar. Oavsett vad du gör så kommer bilen alltid att förlora en hel del av sitt värde ju längre tid du brukar den. Om du tänkt erbjuda bilen till bilfirmor så kräver det oftast att bilen är i toppskick. Inköparen på bilfirman kommer vanligtvis att hitta även de minsta skavankerna som finns. Sådant som exempelvis repor på lacken och nötta säten. Detta för att såklart kunna pruta ordentligt på priset du begär. Strategin är att du lägger ditt pris lite högre än marknadspriset för din bil. För att göra detta måste du fixa eventuella fel så att bilen är i toppskick.

Så får du det bästa möjliga priset när du säljer bilen