Använd lackskydd på din bil och förläng livslängden och höj värdet.

Vissa bilar är alltid blanka med en lack som en spegel. Hur då? Det finns en hemlighet som heter Lackskydd. En självklarhet att lacken ska hålla. Gör det du också och höj värdet på din bil.

Bilarnas lack utsätts dagligen för hårt slitage, det är regn, snö och solljus, det är vägsalter och grus, det är tjära och lera. Allt detta frestar hårt på lacken. Man kan naturligtvis tvätta bilen ofta, vaxa den regelbundet. Men det blir många vändor till tvätthallen och dyra jobbiga vaxningar. Varför inte skydda lacken så att den trots alla påfrestningar ser så där härligt blank och fin ut? En felfri och blänkande lack är ett säkert sätt att höja bilens andrahandsvärde. Det får man säga är en god investering.

Slipp rost, insekter och kemikaliepåverkan

Det lackskyddet gör är att det skapas en hinna över lacken som är mycket tät. Lackförsegling ger en mycket tålig och hård yta. Det skyddar bilens lack mot dagligt slitage. Det skyddar också mot kemikalier vid tvätt och mot rost. Har rosten väl bitit sig in i lacken, är det tufft att få bukt med och snart ser bilen ut som en skrotbil. Alla som kört på sommarvägar vet också hur svårt det kan vara att får bort insektsrester. Med skyddet slipper man gnugga sig blå för att bli av med dem. Keramisk lackskydd läggs på när bilen poleras, då lägger man det på alla hårda ytor inklusive fälgarna och motverkar slitage av yttre faktorer.

Många fördelar med att skydda billacken

Många fördelar har vi redan nämnt, men vi räknar upp dem igen. Vägsalter, inget kul för din bil. Där kommer skyddet in. Har du en röd bil, som nu kanske är blekröd pga solens UV-strålar? Att behandla bilens lack så att smuts inte fastnar lika lätt gör att den inte behöver tvättas lika ofta, vilket i sin tur ger miljövinster. Att bilen får ett högre andrahandsvärde, det är ju en ekonomisk vinst. Att man också ökar livslängden genom att man håller rosten borta är både miljömässig vinst och ekonomisk. Det finns estetiska värden som inte går att prissätta men som kan vara nog så viktiga. Den blanka lacken som man kan spegla sig i på den knallröda bilen? Är inte det skäl nog? Att se sitt fordon blänka på uppfarten. Det är roligare än en matt och rostig bil som ser ledsen ut.

Använd lackskydd på din bil och förläng livslängden och höj värdet.