Klimatsmartare resor till jobbet med en laddstation på företagets parkering

En del åker kollektivt till jobbet, andra åker bil. Om företaget har en laddstation för elbilar blir det lättare för dem som åker bil till jobbet att göra det på ett mer klimatsmart sätt.

Hur tar du dig till jobbet? Och dina kollegor, hur tar de sig till jobbet? Om man vill leva mer klimatsmart, är det nödvändigt att fundera över vad man kan förändra i sin vardag för att vara snällare mot miljön, till exempel hur man reser i sin vardag.

Kanske bor du tillräckligt nära för att gå eller cykla till jobbet, men om du har en lite längre transportsträcka så reser du antagligen med något motordrivet fordon. En del åker buss, andra bil. Bland de som åker bil har en del säkert valt att byta till elbil.

Tillgängliga laddstationer på företaget gör elbilsresandet enklare

Oavsett om man kör bensinbil eller elbil måste den fyllas på med energi på ett eller annat sätt. I bensinbilens fall är det bensin som ska fyllas på, och i elbilens fall ska batteriet laddas. Kruxet med att ladda en elbil är att det tar en liten stund. Med snabbladdning går det visserligen ganska fort, men att kunna ladda medan man ändå gör något annat är praktiskt.

Börjar ni bli fler och fler som åker elbil till företaget där du jobbar? Kanske ska du tipsa chefen om att skaffa en laddstation för företag? Då vet du och dina kollegor var bilen kan laddas, och ni kan ha batteriet fulladdat i slutet av jobbdagen.

Klimatsmartare resor till jobbet med en laddstation på företagets parkering