Det går att sälja en trasig bil

Om man tillhör dom som i stort sett bara vet var motorn sitter, så skulle man aldrig vilja köpa en trasig bil. Då tror man att det heller inte går att sälja en trasig bil, men det finns dom som köper.

Han hade satsat en hel del på att köpa en begagnad bil. Den var nybesiktigad, såg fin ut och hade ingen rost. Det var en bra satsning inför vintern. Så rullade den på i ett par månader. Den startade perfekt när det var kallt.

En dag när han var ute på motorvägen sa det plötsligt tjong under motorhuven och en röd varningslampa tändes. Det gick inte att köra vidare. Bilen blev hembogserad av grannen som bistert konstaterade att det måste vara kamremmen. Reparationen skulle kosta lika mycket som en ny bil. Hans råd var att det är lika bra att sälja en trasig bil som att lämna in den på verkstad.

Det gäller att veta hur man säljer en trasig bil utan att anstränga sig

Grannen visste att om man ringer eller mejlar ett företag som köper trasiga bilar så får man ett prisförslag direkt. De värderar bilen på ett sätt som grundar sig på skick, märke och ålder.

Så kan man antingen bogsera dit den eller så kommer de och tittar på den. När de ser bilen ger de en slutgiltig värdering. Om man är nöjd med affären så säljer man den och får kvitto och pengar direkt. De ordnar också med allt pappersarbete så problemet med bilen är löst.

Det går att sälja en trasig bil