Så hittar du handledarkurs i Stockholm city

Sedan 2006, har det blivit lag på att alla som vill träna egna eller andras barn som vill ta ett körkort, måste gå en handledarkurs i Stockholm, eller på andra orter, innan man sätter igång med övningskörning. Politikerna som har stiftat lagen tänker sig att man bör få mer kunskap om träning innan man sätter igång och tränar någon annan.

Förutom att gå en handledarkurs innan man sätter sig med en elev för att övningsköra, bör man själv ha fyllt 24 år. Man bör ha haft sitt körkort under de senaste 5 åren, under de senaste 10 åren. Man får inte ha varit i den situationen att man har mist sitt körkort på grund av rattfylleri eller på grund av något annat kriminellt brott inte heller ha fått körkortet indraget på grund av fortkörning – man ska vara en mönsterförare, helt enkelt. Vidare måste det körkort som man innehar, vara utfärdat inom ett av EES länderna, och man ska själv vara hemmastadd i den bil som man övningskör med sin elev.

Så hittar man en körskola med handledarkurs

Känner man inte till någon bra körskola, där man kan gå en handledarkurs, kan man googla ”handledarkurs Stockholm” om det är i Stockholm, som man önskar gå sin handledarkurs. Annars googlar man ”handledarkurs Göteborg”, eller ”handledarkurs Malmö” beroende på var i landet som man vill gå sin handledarkurs. När man har fått tag i någon körskola som erbjuder handledarkurs, tar man kontakt med dem och anmäler sig. Svårare än så är det inte. Det är så pass krävande att vara den som övningskör med en elev, att man ska få mer handledning i hur man gör när man övningskör med någon annan.

Så hittar du handledarkurs i Stockholm city

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *