Letar du efter körskola i Norrköping?

Behöver du ta körkort och letar efter en körskola i Norrköping? Mellan tummen och pekfingret finns det 25-30 körskolor i den staden, flera att välja mellan, med andra ord. Så vilken ska man välja? Bästa pris? Men väljer man den billigaste vet man inte om de har bäst lärare.

Oavsett om man kör själv med sin mamma eller pappa, behöver man ändå få lektioner, dels i hur både föräldrarna och hur man själv ska agera när man genomgår olika körlektioner. Den som ska ge lektionerna måste ha haft körkortet i 5 år i sträck utan avbrott och haft det under de senaste 5 åren.

Motorcykel och moped kräver körkort

Du vet väl att du behöver ha ett giltigt körkort både för att köra motorcykel och moped? Särskilt gäller detta om du ska köra en EU-moped, så kallad klass 1 moped. Otrimmad går den i högst 45 kilometer i timmen, och man bör till och med ha körkortstillstånd innan man börjar övningsköra den. Fördelen är att du inte ens behöver ha fyllt 15 år för att ta ditt mopedkörkort, det räcker med att du är 14 år och 9 månader för att börja övningsköra. Då får man övningsköra under tiden tills man har fyllt 15. Efter det får man göra teoriprovet och ta sitt körkort efter det.

Måste ha 52 rätt av 65 frågor

När man sedan gör teoriprovet måste man ha mer än 52 rätta svar av 65 frågor. Det innebär att du måste ha minst 80 procent rätt för att få ditt mopedkörkort. Och då måste man även svara på 70 frågor som är webbfrågor, med 6 testfrågor, som inte påverkar slutbedömningen. Provet görs på 50 minuter. Är man för långsam, kan man diskas bara på grund av det.

Letar du efter körskola i Norrköping?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *