Söker du bilhandlare i Eskilstuna?

Funderar du också på att köpa en nästan ny bil? Då kanske du letar efter en bilhandlare i Eskilstuna om det är så att du bor i Eskilstuna? Ingen vill ju bli lurad på sin bil, eller hur? Därför är det viktigt att man alltid väljer en pålitlig och ärlig bilhandlare. Här går vi igenom hur man kan undvika de värsta skojarna.

Man skulle ju kunna önska att det fanns en certifiering för bilhandlare, så att de skulle var tvungna att gå efter vissa kvalitetskontroller och bli godkända via ett statligt organ som sedan visas för konsumenter om vilka bilhandlare som är pålitliga. Tyvärr finns det inget sådant, även om det vore bra om det hade funnits.

Det är upp till konsumenterna själva

Tyvärr är det upp till konsumenterna själva att se upp för bilskojarna. Det är upp till var och en att själva göra bedömningarna om en bilhandlare är seriös eller inte är det. Men det finns några kriterier som man kan leta efter och själv komma fram till om bilhandlaren som du funderar på att anlita är hederlig och seriös, eller ej. De är:

  • Garantier på bilarna. Är det en bilhandlare som ger garantier på sina bilar, kan man utesluta att de är bilskojare. En garanti är ju en försäkran om att de bör fungera åtminstone under de år som garantin gäller.
  • Försäkringar på bilarna. En seriös bilhandlare bör ha försäkringar på sina bilar. Det är väl ändå det minsta man kan förvänta sig.
  • Varudeklarerade bilar. Har en bilhandlare varudeklarerade bilar, kan man lita på att det är en seriös bilhandlare som har tagit reda på i vilket skick hennes, eller hans bilar är i, när hon, eller han säljer dem.
  • Besiktigade bilar. Alla bilar måste ju vara besiktigade för att man ska kunna köra dem.
  • Kreditvärdigt företag. Har bilhandlaren dessutom en god soliditet så bör man ju vara ett kreditvärdigt företag.

Du kanske vill sälja din bil?

Många vill ju kunna sälja sin bil i samma sammanhang som när man köper en ny. Då vill man ju oftast komma till en bilhandlare som både är beredd att köpa en bil som att de vill sälja en. En del är beredda att lägga den bil som man har, plus lägger till lite pengar för att få en ännu nyare och ännu bättre bil. Och det finns många sådana bilhandlare som är beredda att köpa din begagnade bil, såvida den är i bra skick. Går du till en bilhandlare som enbart säljer nya bilar, lär du inte kunna sälja din bil till samma bilhandlare, men då kan du ju vända dig till en som är villig att köpa begagnade bilar. Lycka till!

Söker du bilhandlare i Eskilstuna?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *