Företag som använder skåpbilar

Vad händer ifall företagets skåpbil går sönder och man plötsligt står utan fraktmöjligheter? Finns det fördelar med att hyra en skåpbil istället för att köpa en skåpbil till företaget?

Skåpbilar är en vanlig sorts bil som man ofta ser ute på vägarna i olika storlekar, färger, märken och modeller. Ofta har de också någon typ av företagslogga på sidan. Många företag är helt beroende av sina skåpbilar för att antingen leverera någon typ av gods eller för att föraren har material och verktyg i skåpbilen som behövs för att utföra det arbete man är ålagd. Det kan vara olika typer av montörer som har vanliga reservdelar och verktyg med sig som elektriker, rörmokare, snickare, målare eller något liknande. På det sättet blir skåpbilen inte bara ett fraktmedel utan även på många sätt en arbetsplats och en absolut nödvändighet. Inuti skåpbilen kan det till och med finnas monterade verktyg som exempelvis kapar. Det gör att man blir självgående i sitt arbete och inte har så stora behov av exempelvis el-tillförsel på platsen som arbetet ska utföras. Det är med andra ord väldigt många olika användningsområden och branscher som skåpbilar används inom.

Hyra eller köpa

Om man använder sig dagligen av en skåpbil inom företaget så är det vanligaste att man köper en egen och även märker upp den med företagets logga. Det blir på det sättet i längden billigare och man kan även behålla vissa saker i skåpbilen som man behöver löpande. Dessutom blir skåpbilen i sig en rullande reklampelare för företaget och kan på det viset dra in mer uppdrag. Men ifall man endast använder sig av en skåpbil då och då så är det mer ekonomiskt att hyra. Det kanske också är så att man vid olika tillfällen behöver olika storlekar på skåpbilen som man behöver hyra.

När skåpbilen går sönder

Ibland kan en skåpbil gå sönder och behöva en reparation som tar längre tid. Om det är en skåpbil som används dagligen i arbetet så måste man snabbt få in en ersättare och då är det enklast att hyra en skåpbil under tiden tills den andra är tillbaka. Detsamma gäller ifall man tillfälligt har en ökad arbetsbelastning och man under en kortare tid behöver förstärka sin bilpool med ytterligare en eller flera skåpbilar. Om det händer regelbundet så brukar man kunna skriva speciellt förmånliga avtal med uthyrningsfirman för ett bättre pris och en bekvämare tillgänglighet.

Företag som använder skåpbilar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *