Att ha körkort är en merit

Du har säkert sett många platsannonser där körkort är ett krav. Det är jobb som du gärna hade sökt, men det har fallit på att du ännu inte har körkort. Det är dags att uppdatera din meritlista.

Det är inte nödvändigt att äga bil – kollektivtrafiken i Stockholm fungerar för de flesta situationer. Däremot är det smidigt och praktiskt att kunna köra bil när det krävs. Det är till exempel en merit när du söker jobb. Det kan vara allt från ett jobb där bilen används hela tiden till att du då och då måste använda firmans bil. Är du kvalificerad i övrigt är det synd att du inte får chansen på grund av att du inte har körkort. Att välja att körkortsutbildning i Stockholm ger dig de bästa förutsättningarna eftersom det är en krävande trafikmiljö. Har du kört i huvudstaden så kommer du klara av de flesta trafiksituationer ute i landet. Har du kört upp i en mindre stad kan Stockholmstrafiken till en början kännas svår.

En investering i din framtid

Du kanske inte behöver bil för att ta dig fram idag; tunnelbana, tåg och buss räcker långt. Men du vet inte var du kommer att bo i framtiden, eller var du kommer att jobba. Därför kan man se en körkortsutbildning som en investering, på samma sätt som en högskoleutbildning eller andra utbildningar. Det kommer göra dig mer konkurrenskraftig på arbetsmarknaden. Det kommer också göra dig friare att bestämma var du ska bo i framtiden, samt var du vill jobba då alternativen blir betydligt fler. Om din dröm är att bo på landet så kan det vara avgörande.

Traditionell körkortsutbildning eller intensivkurs?

Om du har bestämt dig för att ta körkort så gäller följande. För att börja övningsköra måste man ha fyllt 16 år, och man ansöker då om ett körkortstillstånd hos Transportstyrelsen. För att bli godkänd krävs ett syntest samt att man inte har någon belastning sedan tidigare. Teorin är den ena delen av utbildningen och den andra är körlektioner. I teoriutbildningen får du lära dig alla trafikregler, att köra med omdöme och säkerhet. I de praktiska momenten får du öva på att köra fordonet. Om du har någon i din närhet som du får lov att övningsköra med privat så skall ni först gå en handledarutbildning tillsammans. Ett bra tillvägagångssätt är att kombinera privatlektioner med trafikskolans körlektioner. En intensivkurs kan anpassas individuellt och är den snabbaste vägen till ditt körkort.

Att ha körkort är en merit

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *