Så kan du sänka dina bilförsäkringskostnader

För de flesta storstadsbor kan bilförsäkringen vara nästan lika dyr som själva bilen, eller avbetalningen av bilen, om man inte har haft en möjlighet att köpa den kontant. Särskilt om man råkar var en ung, manlig bilägare, råkar man ut för hutlöst höga premier för bilförsäkringen. Då kan det faktiskt finnas knep på hur man kan sänka premierna på de dyra bilförsäkringarna. Här listar vi några av dem.

Du kan skaffa ett rattlås

Man kan enkelt skaffa ett rattlås, som innebär att man omöjligt kan starta bilen utan att kunna kombinationen till rattlåset. En tjuv som ser att bilen är låst med ett rattlås, bryr sig inte ens om att försöka bryta sig in i bilen för att stjäla den. Försäkringsbolagen känner till säkerheten för rattlås så pass väl att de låter premierna falla för dem som har rattlås på sina bilar.

Skaffa en parkeringsplats i ett bevakat garage

Man kan alltid parkera sin bil i ett bevakat garage. Då vet både du och försäkringsbolaget att din bil är säker. Det räcker att det finns vakter som går rundor nattetid och att det är låst under dagarna för att premierna ska falla för bilen som du har parkerad i ett övervakat garage.

Skaffa säkra garageportar

Ett annat sätt att sänka sina bilpremier är att skaffa säkra garageportar till sitt garage. Det finns säkra garageportar och så finns det garageportar. Sämst är de enkla garageportar som har ett handtag och ett lås och som öppnas och stängs manuellt. Då är automatiserade garageportar mycket säkrare. Dem kan man endast öppna genom att slå in rätt kod eller vrida om med rätt nyckel. Skulle elen gå, kan man öppna garageportarna manuellt men med veven inomhus. Har man dessa säkra garageportar med automatiserade dörrar som endast öppnas av dig, en kod som endast du kan, eller manuellt som bara du kommer åt, inne i ditt hus, kan du vara ganska så säker på att ingen stjäl din bil, eller kommer in i ditt hus via garaget.

Köp säkra garageportar av ett säkerhetsföretag

Varför inte inhandla dina garageportar från ett företag som arbetar med säkerhet dagarna i ända? Då kan du vara ganska så säker på att det är säkra garageportar. Det finns många olika lösningar på säkra garageportar. De öppnas med olika öppningsanordningar och med olika system för komfort när du öppnar dem. Det går att välja en eller två portar som öppnas på olika sätt. Läs mer på: http://www.garageportargöteborg.se.

Så kan du sänka dina bilförsäkringskostnader

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *