Miljöcertifierad bilskrot i Stockholm

Börjar det bli dags att skrota bilen? Att skrota bilen i Stockholm är gratis men det är viktigt att man lämnar bilen till en miljöcertifierad bilskrot. Här kommer några användbara tips.

Det är viktigt att man skrotar bilen ordentligt hos en miljöcertifierad skrot och inte bara låter den stå eftersom den med tiden kan börja läcka olja. Genom att skrota bilen ser man till att miljöfarliga vätskor och annat tas omhand på rätt sätt för att inte skada naturen. De delar som går att återanvända plockas bort och blir till reservdelar för andra bilar. Man tar också tillvara på värdefulla metaller. Att skrota bilen kostar ingenting bara den är komplett. Man kan även mot en lägre avgift få bilen upphämtad i de fall den inte går att köra.

Kan man skrota någon annans bil?

För att få skrota bilen måste man kunna bevisa att man är ägare till bilen. Därför måste man ta med sig registreringsbeviset och en legitimation. I de fall man ska hjälpa någon annan att skrota sin bil måste man kunna visa upp en fullmakt. Det är viktigt att man tänker på att tömma bilen på saker och skräp innan man lämnar in den eftersom detta inte räknas som skrot. Glömmer man detta kan bilskroten tvingas städa bilen innan den kan skrotas, vilket då resulterar i en extra avgift. Det är viktigt att man ser till att få ett kvitto eller bevis på att man har lämnat in bilen till skroten. Detta måste man sedan skicka in till Transportstyrelsen.

Miljöcertifierad bilskrot i Stockholm