Drömmen om en egen bil

Vem har inte drömt om en egen bil. Friheten att kunna åka vart man vill utan att behöva tänka på tider, tågbiljetter eller vänta på att någon kan skjutsa. Snart kan drömmen bli till verklighet.

Att ha en bil är fantastiskt på så många sätt. Samtidigt kan det vara en förbannelse om man inte är försiktig. Att ha någon som kan bilar vid sin sida är guld värt. För i det långa loppet kan man spara in massor av pengar som istället kan läggas på fräcka detaljer som snygga fälgar och extraljus, en cool stereo eller en snygg bilklädsel. För att inte tala om bensin. Om man inte väljer en elbil förstås.

Om man inte har någon i sin närhet som förstår sig på bilar, vad gör man då?

Oavsett så är det viktigt att ha någon med erfarenhet med sig. Kan de inte bilar så kan de förhoppningsvis en del om ekonomi. Kunnig vuxen eller inte så finns det två sätt att köpa bil. Att köpa av en privatperson eller en bilfirma. Privatköp är något som rekommenderas till dem som kan massor om bilar och som inte har några svårigheter med att själva ge sig ner under huven när det behövs. Vid en privat försäljning finns inte garantier. Man köper bilen och tar lån via banken om så behövs. En privatbil behöver inte vara i sämre skick än någon annan, men det händer att det inte finns någon historik i form av ägare eller service. Ibland kanske det inte ens finns några besiktningspapper, vilket gör att man famlar lite i blindo.

Ett andra alternativ

Bor man norrut kanske man söka på exempelvis “Bilfirma i Luleå”. Sedan är det bara att åka runt till de olika firmorna och se vad som finns till salu. Först och främst måste man bestämma om man vill ha en ny eller en begagnad bil. Provkör gärna och se vilket märke som passar bäst. En bra ide är, när man hittar en bil som fångar ens intresse, be säljaren ta fram ett kostnadsförslag som du kan jämföra med andra bilar. Att gå igenom informationen hemma ger ett bättre perspektiv och man rusar inte in i något för snabbt. Några av fördelarna med bilhandlare är att de oftast har historik på bilen. Skulle något bli fel och man anser att de inte uppfyllt de löften de gett vid köpet och som finns i köpekontraktet kan man alltid vända sig till dem igen.

Drömmen om en egen bil

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *