Dags för återvinning av bilen?

Du vet väl om att en bil som skrotas alltid bör komma till en riktig bilskrot? Det värsta som man kan göra är att bara lämna den i skogen. en bil har ofta farliga kemikalier, rost, gamla däck, olja och annat är direkt farliga om de kommer ut i naturen.

På en riktig bilskrot tar man hand om det farliga avfallet som bensin, motorolja, spolarvätska och liknande. Kör du den till en sådan bilskrot får du dessutom betalt, eller så ber du dem komma och hämta den.

Vad händer med bilen på bilskrot?

På en bilskrot tar man till vara på allt som går att återanvända eller återvinna. Bilskroten ser då till så att alla metaller, kemikalier och liknande hamnar där de ska hamna. Ofta vet de ju mer än vad vi, vanliga personer känner till vad man kan göra med de delarna. Det är nämligen mycket som man måste känna till om material och vilken återvinning som tar emot de olika delar som de ska hantera.

Ställ av bilen hos Transportstyrelsen

Glöm inte att ställa av bilen hos Transportstyrelsen, annars betalar du bilförsäkringen för bilen alldeles i onödan. Och betalar du inte bilförsäkring för den, kan du få en saftig nota från en privat trafikförsäkringsbolag, som då kostar 160 kronor om dagen! Så när du skrotar bilen: ställ av den hos Transportstyrelsen, ring en bilskrot. Läs mer om bilskrot som du kan använda dig av i Stockholm på: https://www.bilskrotstockholm.nu.

Dags för återvinning av bilen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *