Bilskrot Stockholm – frågor och svar

Vad ska man tänka på då den egna bilen börjar ge upp eller då räkningarna för service och reparationer börjar närma sig smärtgränsen för vad man klarar av? Att den dagen kommer måste man som bilägare räkna med och i den här texten ska vi titta lite närmare på vikten av att agera rätt i samband med detta. Det korrekta är att lämna in bilen till en bilskrot i Stockholm.

Här nedan ska vi, genom att svara på några vanliga frågor, visa varför det är viktigt att göra just detta. Enligt följande:

Varför måste jag välja en bilskrot i Stockholm?

Om du bara lämnar din bil ute i naturen eller på någon parkeringsplats så bryter du mot miljölagen. Det som sker – efter en tid – är att bilen rostar och med det så kommer även ett läckage av giftiga ämnen och kemikalier. Väljer du en bilskrot i Stockholm så töms bilen först på allt detta och sedan demonteras den i enlighet med de lagar och regler som finns inom EU. De metaller som finns smälts ner och används av bilindustrin och de delar som fortfarande går att använda kan säljas vidare av samma bilskrot i Stockholm – du bidrar till ett miljövänligt och positivt kretslopp.

Vad ska jag ta med till en bilskrot i Stockholm?

Du ska, utöver bilen givetvis, även ta med ett ägarbevis och en giltig ID-handling. När bilen är skrotad så verifieras du av Transportstyrelsen om att bilen upphört att existera.

Kan jag köpa reservdelar på en bilskrot i Stockholm?

Ja, och det är tyvärr en bortglömd liten guldgruva. På en bilskrot så säljer man fullt fungerande bildelar som kan användas i samband med olika reparationer – och till en bråkdel av kostnaden vid nypris. Slå alltid en signal till en bilskrot om du är på jakt efter någon specifik bildel! Ett bra alternativ för detta syfte är Nordiska Automotor.

Bilskrot Stockholm – frågor och svar