När du vill bygga inbrottsskyddat

Vad kostar en ny bil? Har man inget övre tak kan man ju lägga flera miljoner kronor på en enda bil. Men här tänker vi på vad en medelinkomsttagare brukar ge för sin bil; mellan 250.000-350.000 kronor. Det är ändå en hel del pengar, vilket ju gör att man är mycket rädd om sin bil som man har. En elbil kostar än så länge ganska så mycket mer. Inte så konstigt om man vill ha ett garage som skyddar den egna bilen. Men är alla garage inbrottssäkra? Försäkringsbolagen brukar alltid räkna med att en bil som står inne i ett garage står säkrare än den bil som står parkerad på gatan. Däremot är ju inga garage garanterat fria från inbrott. Så det bästa man kan göra är att se över sitt garage så att det blir så säkert det bara kan.

Har du fönster på garaget? Skaffa galler för fönster!

De flesta garage har inga fönster och det är antagligen med tanke på säkerheten. Har man fönster på ett garage är det som att bjuda in inbrottstjuvarna in till garaget. Om det är så att du har fönster på ditt garage, är det en bra idé att skaffa galler för de fönster. Det finns många snygga galler, som inte alls ser ut som fängelsegaller, som man kan använda till sitt garage.

Hur säkert är låset till garaget?

Pröva låset till ditt garage. Hur säkert är låset? Kan man lätt få upp det? Om du har ett lås med dålig säkerhet eller konstruktion, är det en bra sak att byta ut det mot ett säkrare lås. Vissa har till och med hänglås på sina garage.

Hur säkra är garageportarna?

Hur säkra är garageportarna? Visste du att man kan montera garageportar som nästan är omöjliga att rubba. även om man nu skulle kunna låsa upp dem? Skaffar man automatiserade garageportar är det nästan helt omöjligt att rubba dem om du inte har rätt nyckel eller kod. Och skulle till exempel elen gå, finns det en funktion så att du kan öppna och stänga dem manuellt. Men för att kunna det måste du ha rätt nyckel för att alls kunna hantera dem manuellt.

Tyvärr har storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö blivit städer med mycket stölder och ligor som härjar och stjäl bilar som de sedan fraktar utomlands och säljer dem vidare. Då gäller det verkligen att skaffa sig säkrare garageportar om man bor i någon av dessa storstäder och har sin bil parkerad, även mitt på ljusa dagen. Läs mer här om säkrare garageportar i Malmö på: http://www.garageportarmalmö.se.

När du vill bygga inbrottsskyddat
Tagged on:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *