När du måste till en bilskrot i Vänersborg

Ibland finns det ingen återvändo – din bil är, helt enkelt, fullständigt uttjänt. Den enda vägen nu leder till skroten. Men du kanske undrar var du ska hitta en bilskrot i Vänersborg?

Ja, ibland är skroten det enda som gäller för en bil. Men hur går det till när man själv står där, med en sliten och avdankad gammal rishög? Hur gör man för att skrota den? Det är en mycket bra fråga, för man kan inte helt sonika köra den till skroten och så är problemet väck. Nej, det krävs lite mer än så. Först och främst måste du hitta ett mottagningsställe för uttjänta fordon eller en bilskrot. Se till att bilskroten är auktoriserad. Bor du i Vänersborg är det bara att kontakta kommunen och höra efter var den närmsta finns.

Rätt papper på bilskroten

Till skroten måste du ha med dig det senaste registreringsbeviset (den gula delen, nummer 2). Då kan din bil avregistreras och kommer att tas bort ur vägtrafikregistret. Se också till att du på plats får ett mottagningsbevis. Då blir bilskroten ägare och därmed ansvariga för att den skrotas på rätt sätt. Detta ska sen skickas in till Transportstyrelsen. När allt är klart kan du pusta ut. Kanske köper du en ny, fräsch och fungerande bil istället som du kan puttra runt i? På gatorna i Vänersborg glider du fram och bara mår, med ett förnöjt leende på dina läppar. Nu dröjer det förmodligen lång tid innan du behöver svänga om ratten mot en bilskrot igen. Läs mer om bilskroter på denna hemsida: bilskrotvänersborg.se

När du måste till en bilskrot i Vänersborg