När du eller någon i familjen ska ta MC-kort

Visste du om att även alla de som ska ta MC-kort måste lära sig köra på halt underlag? Det är inte bara de som ska ta bilkörkort som måste ta körlektioner på halkbana. Även alla MC-förare måste numera lära sig hantera en MC som råkar köra på ett halt underlag. Det är mycket bra då man som MC-förare kan råka ut för halka, lika mycket som den som kör bil. Har man då inte lyckats hantera en MC på halt underlag, står man sig slätt då man är mer oskyddad på en MC, än inne en bil.

Öva Riksettan i Stockholm

Bor man i centrala Stockholm har man möjligheten att köra på halkbana. Väljer man till exempel Globens trafikskola i Stockholm har man alltid möjlighet att kunna övningsköra och köra upp på Riskettan då man ska ta MC-kort. Lär man sig köra MC i Stockholm klarar man av att köra MC i så gott som vilken annan storstad i Europa. Det är inte lätt att köra bil eller MC i Stockholms stressade trafik. Många väljer att ta körkort på någon annan, mindre ort än i Stockholm, i förhoppning om att det ska bli lättare att ta körkort. Och det kanske det är, men vad många inte tänker på är att när man väl har tagit sitt körkort ska man klara av att även köra i Stockholm, och i andra storstäder med stressig och farlig trafik.

Gå Globens trafikskola i Stockholm

Om du väljer Globens trafikskola i Stockholm får du en trafikskola som ligger centralt i Stockholm. Du når Globens trafikskola, vart som helst som du bor i Stockholm. Då får du undervisning som gör dig till en trygg MC-förare. Och kunskaper som hur du kör din MC, i enlighet med Transportstyrelsens kursplaner. Du får en undervisning som är individanpassad men som du även kan framföra önskemål och behov om vad du vill lära sig. Det är varken lättare eller svårare att köra MC än en vanlig bil, det är helt enkelt annorlunda att köra en MC. Beroende på vilken slags MC som du ska köra, bör du ta olika MC-kort.

A1-körkort – ger dig behörighet att köra en lätt MC på högst 125 kubikcentimeter. Åldersgränsen för detta MC-kort är 16 år.

A2-körkort – ger dig behörighet att köra en mellanstor MC på högst 35 kilowatt. Åldersgränsen för detta kort är 18 år.

A-körkort – ger dig behörighet för alla slags 2-hjuliga motorcyklar oavsett volym och effekt på motorn. Åldersgränsen för ett A-körkort är 24 år. Men har du redan haft ett A-2 körkort i minst 2 år, kan du ta A-körkortet redan vid 20 års ålder. Läs mer om MC-kort som du kan ta i Stockholm på: http://www.mckortstockholm.se.

När du eller någon i familjen ska ta MC-kort
Tagged on:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *