Behövs fler laddstolpar på parkeringen på Arlanda?

Alla som någon gång har tagit sin bil till Arlanda, och tänkt sig en skön och bekväm hemresa från flygplatsen, vet att det sista man önskar sig är att bensinen tar slut, eller att batteriet är helt tomt.

På samma sätt behöver ju en elbil laddas när den har stått på Arlanda flygplats, när man har varit bortrest och vill använda elbilen när man kommer hem.

Allt fler kör med elbilar

Dessutom är man ju inte ensam längre om att ha en elbil. Det är ju allt fler som inser fördelarna med att ha en miljövänlig bil. Om man fortfarande uppskattar bekvämligheten med att kunna ha en bil att köra med, men samtidigt vilja ha en bil som inte förstör jorden och klimatet, så vill man helst av allt skaffa sig en elbil. Men då måste det finnas tillräckligt många laddstolpar som finns i närheten där man kör med sina bilar, som längs alla Europavägar.

Det behövs fler laddstationer

Men så verkligheten inte ut, riktigt ännu, men det behövs verkligen snabba på, för vi måste skaffa oss fler elbilar och köra med. Det går ju inte att vi fortsätter att köra med de bensindrivna bilar som vi har idag. Ett alternativ är ju att skaffa sig egna laddstationer på den egna gården. Har man egen laddstolpe, så vet man att man alltid har tillgång till en uppladdning av den egna bilen. Har man en laddstolpe hemma vet man att man alltid har en fulladdad bil. Då är man inte beroende av någon annan leverantör. Har man då dessutom installerat solpaneler som laddar laddstolpen, så har man sett till att ha ”gratis” el till sin bil. Så även om elbilen kostar en del, och laddstationen kostar för att installera, så ser man ju till att på lång sikt få gratis energi till bilen.

Behövs fler laddstolpar på parkeringen på Arlanda?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *