Asfalt skyddar bilen

Som de flesta bilägare redan mycket väl känner till, är asfaltunderlag det bästa underlag som finns (än så länge) för bilarna. Det som finns i asfalten, gör att man får till underlaget så jämnt det bara går. Men att skaffa asfalt på egen hand är så gott som omöjlig, om man nu inte skulle råka äga en ångvält och andra redskap som krävs för att hetta upp asfalten till den temperatur som krävs för att asfalten blir hanterbar och kan läggas på underlaget. Därför behöver man en kompetent asfalterade. Behöver du en sådan i Stockholm? Läs då mer på: https://www.asfaltstockholm.se.

Det innehåller asfalten

Vad finns det då i asfalten som gör den så pass jämn? Asfalt innehåller sten och ett bindemedel som håller ihop den. Bindemedlet är bitumen, en oljeprodukt som värms upp tillsammans med sten och blandas till en asfaltmassa. För att kunna hantera asfalten och värma upp den krävs att man hettar upp den till cirka 150 grader Celsius. Är det kallt utomhus, kan man behöva hetta upp den till 180 grader. När den är så pass het, kan man lägga asfalten på ett preparerat underlag. Blir asfalten för het, kan man kyla ner den med hjälp av vatten.

Anlita asfalterar i Stockholm

Ska man få en väl asfalterad väg, uppfart eller gård, bör man anlita en firma som arbetar med asfalter. Googla ”asfalt Stockholm” för att få kontaktuppgifter till en firma som arbetar med asfalteringar i Stockholm. Är det inte i Stockholm man behöver asfalteringen, skriver man in den ort efter ”asfalt” i Googles sökruta och sedan letar Googles sökmotor upp de hemsidor som har skrivit att de arbetar med asfalt i Stockholm, eller den ort som man har uppgett.

Så arbetar en asfalterare

Först måste underlaget bearbetas ordentligt. Först schaktar man området som ska asfalteras. Schaktningen innebär att man gräver bort alla stora stenar, rötter och jord som gör att underlaget inte är slätt. När den sedan är klar, lägger de på ett materialavskiljande lager, med till exempel geotextil och ett förstärkande lager. Sedan asfalteras underlaget. Ju bättre som underlaget har bearbetats, desto bättre blir ju asfalteringen. En bra asfaltering kommer att hålla under många år.

Asfalt skyddar bilen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *