Dags att sälja bilen

Inte van vid försäljning? Då kan det vara en utmaning att stå emot köparens prutförsök. Det kan leda till att bilen säljs till underpris. Ta istället hjälp av en riktig bilförsäljare.

Anders hade gjort allting rätt när han sålde sin förra bil. Den var nyservad och städad. Den kund som till sist stod kvar som intresserad var slipad, och innan Anders visste ordet av hade han sålt bilen för flera tusenlappar mindre än utgångspriset. Ett misstag som han gjort för sista gången.

Efter att ha läst allt han kom över om bilförsäljning kom han fram till en förvånande slutsats. Utan att lägga ner en minut på bilen innan försäljning kunde han få ut marknadsvärdet. Dessutom utan att behöva argumentera. Tvätt- och annonseringskostnader försvann.

Varför krångla till det

Lösningen visade sig en morgon vid köksbordet. Rörelsen stannade av när koppen nuddade läpparna som om tiden plötsligt stannat. Tidningen som låg framför honom visade en annons med orden “vi köper din bil i Uppsala”. Ett leende spreds över hans läppar när han ställde ner koppen utan att ha smakat på drycken. Några minuter senare hade han bokat en tid hos bilfirman som låg en kort promenad från hans lägenhet i stan.

Firman värderade bilen och han blev erbjuden ett pris. Ett han kunde välja att godta eller avstå. Beslutet var enkelt då han visste att det var mer än han skulle lyckas med själv. Allt hade tagit mindre än 24 timmar från inlämning till att pengarna satt på kontot. Tänk om han vetat det förra gången.

Dags att sälja bilen