Bilverkstad Kungsholmen – Tips & råd

Hur hittar man rätt bilverkstad egentligen? Frågan är relevant sett till att branschen har ett ganska skamfilat rykte – och att detta heller inte alls är direkt oförtjänt. Saltade fakturor, påhittade problem och dyra reparationer är några av de problem som kunder rapporterat om. En bilverkstad på Kungsholmen kan lämna en helt annan diagnos på en bil än vad en bilverkstad i Solna gör – och därmed också ett helt annat pris.

Hur ska man veta vem som har rätt? Vi tänkte här gå igenom några tips och råd kring bilverkstäder och där vi fokuserar på Stockholm. Förhoppningen är att dessa tips ska leda till att du får rätt hjälp till rätt pris i framtiden.

  • Välj en etablerad kedja snarare än en enskild aktör. Blir man som bilverkstad upptagen hos en större kedja så håller man en hög kvalitet. Mekonomen bilverkstad på Kungsholmen klingar högre än vad exempelvis – påhittat namn – Rolles Motorservice gör. En bilverkstad knuten till en kedja har krav att förhålla sig till på ett helt annat sätt – och likaså gäller priser.
  • Tjänster. Vad erbjuder denna bilverkstad? Att service av alla tänkbara bilar och modeller ska kunna utföras är ett krav – likaså att man ska klara av att utföra olika reparationer. Utöver detta så ska en bilverkstad även kunna erbjuda exempelvis däckhotell samt ha en massa begagnade – och nya – reservdelar i lager. Allt detta bör du ha som krav.
  • Positiva omdömen. Detta är ett stort plus. Idag talar man mycket om vikten av referenser inom olika branscher. Bilverkstäder är inget undantag, men skillnaden ligger i att det snarare är en jakt som sker online snarare än att du ringer. Se över exempelvis omdömen på internet och skapa dig en bild av företaget. Det tar inte lång tid – men det kan rädda dig från stora misstag.
  • Kolla med ARN. Att kontakta ARN – Allmänna reklamationsnämnden – är även det att rekommendera. Finns en bilverkstad på Kungsholmen upptagen på deras svarta lista – ja, då bör man undvika att välja den. Logiskt, inte sant?
Bilverkstad Kungsholmen – Tips & råd