Bildemontering Örebro – så skrotar du bilen

Dags att säga adjö till din gamla bil? Man kan säga att denna fråga kommer att dyka upp för alla bilägare. I snitt så håller en bil i Sverige ungefär 17 år. Vilket i sak är en ganska kort tid sett till kostnaden i samband med att man köper bilen i fråga. Men, det är såklart en annan fråga. Här ska vi titta närmare på en bildemontering i Örebro och ge dig några skäl till varför du ska lämna in bilen till en sådan då det är dags för sista vilan.

En bildemontering i Örebro är väl det givna valet? Tyvärr så resonerar långt ifrån alla på detta sätt. Årligen lämnas tusentals bilar vind för våg i Sverige och kan hittas på allt från parkeringsplatser, i garage eller i skogspartier – givetvis då med allt som går att koppla till ägaren bortplockat. Det handlar om ett miljöbrott där man vid upptäckt kan riskera dryga böter och fängelse i upp till ett år.

Att det handlar om någonting miljöfarligt är ganska givet sett till att en bil är tillverkad av metaller, av plast och av andra saker som naturen inte kan bryta ner. Dessutom finns en massa kemikalier och ämnen i bilen som läcker ut och direkt orsakar en skada.

En bildemontering i Örebro hämtar din bil

Gör man sig besväret att köra en bil till en skogsdunge, skruva av registreringsskyltarna och sticka därifrån så kan man lika gärna göra en enklare resa. Det vill säga – åka till en bildemontering i Örebro och få bilen demonterad enligt konstens alla regler.

Man behöver inte ens åka dit: för en blygsam kostnad så kan bildemonteringen hämta bilen i fråga och sköta all logistik kring skrotningen även i övrigt. Det handlar om sunt förnuft och det handlar om att ta ansvar. Genom att välja en bildemontering så väljer du också att ta ett aktivt steg mot en bättre miljö och värld.

Bildemontering Örebro – så skrotar du bilen