Viktiga saker att tänka på då man ska sälja bilen

Det finns flera sätt att sälja en begagnad bil på, som exempelvis privat, via en bilförmedlare eller en bilhandlare. Vi reder ut för- och nackdelar och tipsar om hur man undviker att bli lurad.

Det är inte bara då man köper en begagnad bil som man kan bli lurad utan även då man ska sälja. Man kan bli lurad både av oseriösa biluppköpare och privatpersoner. Därför gäller det att kontrollera vem spekulanten är, och sedan när man ses även be att få se en legitimation. Man ska heller aldrig lämna över nycklar och låta spekulanten provköra själv.

Men även som säljare måste man vara ärlig och berätta om fel och reparationer som gjorts. Det är också bra att uppmuntra köparen att noga själv undersöka bilen, detta eftersom fel som inte upptäcks vid köpet är köparens ansvar. För inte vill man själv framstå som en bilskojare om det skulle dyka upp fel i efterhand, eller?

Bekvämt och säkert att sälja till en bilhandlare

Att sälja bilen privat innebär ofta att man även måste svara på många frågor och tampas med spekulanter som vill pruta. Många väljer därför att istället sälja sin bil till en bilhandlare. Ofta genererar detta ett något lägre pris än då man säljer privat, men man spar tid och risken att bli lurad är betydligt mindre. Det är enkelt att kontrollera en bilhandlare genom att be om referenser, men man kan även ringa Skatteverket och förvissa sig om att det inte finns några obetalda skatter.

Viktiga saker att tänka på då man ska sälja bilen