Detta ska du tänka på när du provkör bilen

Det finns en hel del man behöver tänka på, och framförallt titta efter, när man ska köpa ny bil. Detta oavsett om den är ny eller begagnad, men kanske särskilt noga ifall den är begagnad.

Ibland går våra bilar sönder, så är det bara. Eller så har vi helt enkelt bara tröttnat på den vi har för tillfället och är lite sugna på att skaffa en ny. Oavsett av vilken anledning man skaffar bil så behöver man tänka på ett par saker innan man skriver under några eventuella papper. Först och främst, när man ska ut och åka med bilen och ta den på en provtur så att säga, så behöver man se till att kolla över en rad olika saker som är väsentliga för bilens funktion. Detta kan vara både det yttre på bilen såväl som på insidan. Om du själv inte har så stor koll på bilar och vad de behöver ha för standard, hör efter med en vän och se ifall denne har lust att följa med och kolla bil tillsammans med dig.

Kontroller av bilen

Det är nästan alltid en rejäl chansning att köpa en begagnad bil. Men bara genom några få enkla knep kan man upptäcka om bilen har några dolda fel. Därför är det bra att kontrollera vissa saker med bilen när man är ute och provkör den. För det första; kolla upp regnumret så att inte bilen ifråga är stulen. Man vet aldrig vem man kan lita på, särskilt inte när det gäller någon man inte känner. Efter det så kan man även kontrollera andra saker som kan ha skett med bilen tidigare. Till exempel tidigare ägare, reparationer och service som har utförts eller om bilen någonsin varit inblandad i en olycka.

Stressa inte

Det är viktigt att man tar god tid på sig när man ska provköra bilen och gå igenom den. Stressa inte, det kan bara göra så att du missar eventuella fel. Testa allting inuti bilen när du satt dig i den. Titta inte bara utan prova så att alla instrument och knappar fungerar som de ska. Sedan är det viktigt att kolla värmen i sätena, vindrutetorkarna, blinkers och fönsterhissar. Kontrollera även växellådan, detta kan man göra oavsett om den är manuell eller automat. Känn också igenom styrningen av hjulen, bromsarna och se efter om bilen har andra skavanker eller rost som kan behöva åtgärdas.

Detta ska du tänka på när du provkör bilen