Det som händer på skroten

Nu är det slutligen dags att köra bilen till skroten. Felen har samlat på sig och det kommer inte att vara lönt att lägga alla de pengarna och tiden på något som ändå snart går sönder igen.

Om du tror att bilar som går till en bilskrot bara knycklas ihop och slängs på en hög, så finns det mer att lära. Efter att du har skrivit över bilen på skroten så kommer du snart att få se att man går igång med att rensa bilen. Det är allt farligt som ska bort, som drivmedel, batteri, glödlampor med mera. Allt det går till återvinning och hantering på annat sätt. Men det finns mycket som går att ta hand om och till och med sälja vidare. Som dina däck till exempel. Samt allt annat som är i så pass gott skick att du lätt kan sälja det vidare.

Ta hand om så mycket som möjligt

Det många försöker sträva efter är att hålla sopberget så lågt som möjligt. Därför föredrar man att återanvända och återvinna en hel del saker. Sådant som annars hade varit tvunget att kasseras och fyllas på bland allt annat avfall som inte går att göra något smart med. Men när allt av intresse är utplockat och sålt så är det dags för resterande av bilen att gå till återvinning på riktigt. Metallen smälts ner och kan bli till nya bilar igen. Eller kanske blir det något annat som du stöter på i ditt vardagliga liv.

Det som händer på skroten